Locatie

Vijverhofstraat 10 te Rotterdam

Eurotrash United komt in een bloeiende, creatieve buurt: de Hofbogen, bij het Hofplein in Rotterdam. Het Hofplein is door herontwikkeling omgetoverd van een verpauperd stadsdeel tot een hippe buurt met een enorme aantrekkingskracht voor jonge mensen.

Initiatieven als het Schieblock, de Biergarten, BIRD, Annabel en Bar hebben de buurt nieuw leven ingeblazen, net als de inspanningen van het jonge architectenbureau ZUS; hun luchtsingel verbindt de Hofbogen met het centrum.

De Hofbogen, officieel het Hofpleinviaduct, is een gebied met een rijk verleden. Over deze stenen bogen reden vroeger de treinen die nu ondergronds rijden. Tegenwoordig is het een Rijksmonument en een verzamelplek van bijzondere ondernemers op het gebied van food, lifestyle en design. Na jaren van leegstand hebben het spoorviaduct, de Hofbogen en Station Hofplein een tweede leven gekregen.

Eurotrash United, het hoofdkwartier van Eurotrash Brewery, zal gevestigd worden aan de Vijverhofstraat 10. Dit is het eerstvolgende gedeelte van de Hofbogen dat herontwikkeld en gerenoveerd wordt door Gemeente Rotterdam en Havensteder.

Eurotrash United wil een verse boost geven aan dit gebied. We gaan ons vestigen in zes bogen, die verschillende functies krijgen, van een pub en eetgelegenheid ’s avonds tot een galerie, bouwerij en winkel overdag. 

Waar we echt van uit ons dak gaan is het idee van een biertuin bovenop de bogen: een ‘rooftop biergarten’ waar je pas echt kunt genieten van de skyline van Rotterdam. Dit is echter nog toekomstmuziek. Er zijn zeer positieve gesprekken gaande met de Gemeente Rotterdam om het dak te ontwikkelen tot een attractie met hoptuinen, een festivalterrein en terras met horeca.