Biefstuk

Rib eye grillen

Het riboog, ook wel ribeye of stuit genoemd, is een kruisvorm van het onderste ribgebied tot het schouderblad (scapula). Het riboog of de biefstuk van een biefstuk omvat ribben zes tot twaalf. De longissimus dorsi-spieren van de rib worden gecombineerd met de acromionaire spieren, en andere spieren spelen een rol bij het beheersen van de beweging van de ribeye. Hierdoor heeft de ribeye steak, als hij goed gaar is, een gelijkmatig bruin oppervlak met gewaagde, zwartachtig-paarse vlekken. De algemene naam voor deze biefstuk is ribeye, het wordt ook wel roksteak of biefstuk genoemd.

Rib-eye steak op de grill wordt bereid door het vet aan de buitenkant met olie te wrijven, de steak om te draaien zodat de onderste helft naar boven en de bovenste helft naar beneden is, en de steak vervolgens te grillen tot hij gaar is ribeye kopen jumbo. Gegrilde rib eye steak moet worden gekookt tot een interne temperatuur van ongeveer 160 graden F. Wanneer het deze temperatuur heeft bereikt, wordt het "gaar" genoemd. Veel restaurants serveren gegrilde rib eye die is afgewerkt op een barbecue pit. Hierdoor kunnen de smaken langzaam en grondig evolueren en vrijwel zeker de gewenste smaak bereiken.

Veel mensen denken dat ze geen riboog op de grill kunnen bereiden, omdat het meestal door de sappen wordt gekookt. Hoewel sappen in het rundvlees worden vastgehouden, voegen deze sappen meer zout, vocht en rook toe. Daarom wordt het meestal aanbevolen om ribben op de grill te bereiden op een gasbarbecue of een houtskoolgrill, wat zeer snelle, gemakkelijke en veilige methoden zijn.

Klik hier om meer te lezen: CoolToMeatYou.nl